Vid inflytt

Välkommen till vår förening! Här kommer en checklista som du kan använda inför att du ska flytta in hos oss. 

  1. En granne kommer förbi och välkomnar samt ger information om föreningen. Detta är ett bra tillfälle att ställa frågor. Du får även bokstäver till ditt brevinkast. Styrelsen kommer även maila dig och be om lov att få lägga in kontaktuppgifter hos vår ekonomiska förvaltare Nabo.
  2. Byt bokstäver på brevinkastet på dörren. Lämna överblivna bokstäver i ett kuvert i föreningens brevlåda i A-porten. Vi ser till att det byts i våningsregistret i entrén.
  3. Säg hej till dina närmsta grannar och gå med i föreningens FB-grupp ”Heleneborgsgatan”. Där får du gärna presentera dig. 
  4. Teckna nödvändiga avtal, t.ex. hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Om du har gasspis behöver du skaffa ett eget avtal med Stockholm Gas. Ett tips är att välja 100 % biogas och därmed slippa fossilgas.
  5. Se till att du har fått information om portkod, nycklar och vinds- och källarförråd av säljaren. 
  6. Router ska finnas i lägenheten – denna tillhör föreningen! Fråga säljaren om placering.
  7. Testa brandvarnaren och säkerställ att tillräckligt många finns! 
  8. Håll utkik på anslagstavlor och på mailen. Här kommer viktig information om vad som är på gång i föreningen! 
  9. Läs igenom ordningsregler, stadgar, hemsidan och orientera dig på portalen på Nabo.
  10. På flyttdagen är det viktigt att du är varsam om väggar, golv och lampor i våra nyrenoverade trapphus. Om du använder en flyttfirma – be dem vara försiktiga samt säkerställ de har en försäkring ifall något går sönder! 

Vi hoppas du ska trivas hos oss!