Om Söderbo

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Skruven 3 på adressen Heleneborgsgatan 25 A, B och C i Stockholm. BF Söderbo bildades 1917 och huset byggdes 1917-1919. Vår förening har 47 lägenheter om totalt 2607 kvm och två lokaler om 8 kvm/st. Föreningen hyr ut vindsyta till operatören On Tower Sweden AB som har en basstation på vinden med en mobiltelefonmast på taket.

BF Söderbo är en äkta bostadsförening. Vi accepterar inte juridisk person som medlem. Vi utför så kallat partiellt stambyte. Det innebär att byte av stammar i första hand sker i samband med köks- och/eller badrumsrenovering i varje enskild lägenhet. Värmen kommer från fjärrvärme och vi har självdragsventilation. Vi 100 % förnybar el och en central elmätare för samtliga lägenheter i källaren. Uppgift om lägenhetsyta i lägenhetsregistret härrör från gammal lägenhetsförteckning (äldre än 50 år).

Ingår i avgiften gör el, värme, vatten, bredband och grundutbud för TV. Hemförsäkring med bostadsrättstillägg måste tecknas själv. Eventuell gas ingår inte heller.

Vår förening är en bostadsförening. Det betyder att verksamheten inte regleras av lagen om bostadsrättsföreningar, utan av lagen om ekonomiska föreningar.

Organisationsnummer: 702002-2757